Ινοπλισμένο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα R4 R3 R2

Τα ινοπλισμένα επισκευαστικά τσιμεντοκονιάματα της Finomix ακολουθούν τα πιο υψηλά ποιοτικά στάνταρ παραγωγής. Ανήκουν στις κατηγορίες R4, R3 και R2 βάσει του προτύπου ΕΝ 1504-3.

 

Τα ινοπλισμένα επισκευαστικά τσιμεντοκονιάματα κατηγορίας R4, R3 και R2 είναι ειδικά σχεδιασμένα για την επισκευή του αρχικού προφίλ και της λειτουργίας ενός κατεστραμμένου στοιχείου σκυροδέματος. Με την κατάλληλη χρήση τους αποκαθίστανται οι ατέλειες που παρουσιάζουν, βελτιώνεται η εμφάνιση τους, επανέρχεται η δομική τους ακεραιότητα και ανθεκτικότητα και εξασφαλίζεται μακροπρόθεσμα η καλή λειτουργικότητα της δομής του σκυροδέματος.

Τα ινοπλισμένα επισκευαστικά τσιμεντοκονιάματα κατηγορίας R4, R3 και R2 της Finomix έχουν δημιουργηθεί με βάση τα αυστηρά στάνταρ των σύγχρονων ευρωπαϊκών προδιαγραφών και διαθέτουν πιστοποιημένη ποιότητα. Τα συγκεκριμένα επισκευαστικά τσιμεντοκονιάματα είναι κατάλληλα για εργασίες αποκατάστασης σκυροδέματος, σε κάθε τύπο κατασκευής κτιρίου ή έργου υποδομής.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το RP4000, το ινοπλισμένο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα κατηγορίας R4 της Finomix

Το συγκεκριμένο ινοπλισμένο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα είναι ενός συστατικού, ελεγχόμενης συρρίκνωσης, και είναι τροποποιημένο με πυριτική παιπάλη, πολυμερή και συνθετικές ίνες, χαρακτηριστικά που το καθιστούν κατάλληλο για επισκευαστικές εργασίες στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος με υψηλές απαιτήσεις  Είναι επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα κατηγορίας R4 με βάση το υδραυλικό τσιμέντο (CC), για δομικές επισκευές στοιχείων σκυροδέματος, βάσει του προτύπου ΕΝ 1504-3.

Το τσιμεντοκονίαμα RP4000 έχει μέτρο ελαστικότητας παρόμοιο με αυτό του σκυροδέματος υψηλών προδιαγραφών, πολύ καλή διαστασιολογική σταθερότητα και ισχυρή πρόσφυση στο σκυρόδεμα και τον χάλυβα οπλισμού. Παρουσιάζει επίσης πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές σε κάμψη και θλίψη και αυξημένη υδατοστεγανότητα.

Το ινοπλισμένο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα RP4000 κατηγορίας R4 της Finomix είναι κατάλληλο για απαιτητικές επισκευές κατασκευών από σκυρόδεμα. Η θιξοτροπική του σύνθεση επιτρέπει την εφαρμογή σε στρώσεις πάχους έως 6cm σε οριζόντιες, κατακόρυφες και αντεστραμμένες επιφάνειες. Μπορεί να εφαρμοστεί χειρωνακτικά με μυστρί ή με κατάλληλη μηχανή εκτόξευσης.

Είναι κατάλληλο για να εφαρμόζεται στις παρακάτω περιπτώσεις:

    • Την αποκατάσταση στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος που έχουν αποσαθρωθεί λόγω ενανθράκωσης.
    • Την αποκατάσταση περιοχών κατεστραμμένου σκυροδέματος σε κολώνες, δοκάρια και πλάκες, λόγω οξείδωσης των ράβδων οπλισμού τους.
    • Την εξομάλυνση επιφανειακών βλαβών όπως αρμοί εργασίας, τοπικές φωλιές, τρύπες που έχουν δημιουργηθεί από τα στηρίγματα ξυλοτύπων, κλπ.
    • Την πλήρωση άκαμπτων αρμών.
    • Την κατασκευή και επισκευή επιφανειών που υπόκεινται σε αυξημένη φθορά λόγω τριβής όπως ράμπες, δάπεδα σε αποθήκες, λούκια κλπ.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τα RP4000 Rapid (ταχύπηκτο) και RP4100, τα ινοπλισμένα επισκευαστικά τσιμεντοκονιάματα κατηγορίας R3 της Finomix

Τα συγκεκριμένα ινοπλισμένα επισκευαστικά τσιμεντοκονιάματα είναι ενός συστατικού, ελεγχόμενης συρρίκνωσης, και είναι τροποποιημένα με πυριτική παιπάλη, πολυμερή και συνθετικές ίνες, χαρακτηριστικά που τα καθιστούν κατάλληλα για επισκευαστικές εργασίες στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος με υψηλές απαιτήσεις  Είναι επισκευαστικά τσιμεντοκονιάματα κατηγορίας R3 με βάση το υδραυλικό τσιμέντο (CC), για δομικές επισκευές στοιχείων σκυροδέματος, βάσει του προτύπου ΕΝ 1504-3.

Τα τσιμεντοκονιάματα RP4000 Rapid (ταχύπηκτο) και RP4100 έχουν μέτρο ελαστικότητας παρόμοιο με αυτό του σκυροδέματος υψηλής κατηγορίας αντοχών (RP4000 Rapid) και μέσης κατηγορίας αντοχών (RP4100) αντίστοιχα, πολύ καλή διαστασιολογική σταθερότητα και ισχυρή πρόσφυση στο σκυρόδεμα και τον χάλυβα οπλισμού. Παρουσιάζουν επίσης πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές σε κάμψη και θλίψη και αυξημένη υδατοστεγανότητα.

Τα ινοπλισμένα επισκευαστικά τσιμεντοκονιάματα RP4000 Rapid (ταχύπηκτο) και RP4100 κατηγορίας R4 της Finomix είναι κατάλληλα για απαιτητικές επισκευές κατασκευών από σκυρόδεμα. Η θιξοτροπική τους σύνθεση επιτρέπει την εφαρμογή σε στρώσεις πάχους έως 3cm (RP4000 Rapid) και 5cm (RP4100) αντίστοιχα, σε οριζόντιες, κατακόρυφες και αντεστραμμένες επιφάνειες. Μπορούν να εφαρμοστούν χειρωνακτικά με μυστρί ή με κατάλληλη μηχανή εκτόξευσης.

Είναι κατάλληλα για να εφαρμόζονται στις παρακάτω περιπτώσεις:

    • Την αποκατάσταση στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος που έχουν αποσαθρωθεί λόγω ενανθράκωσης.
    • Την αποκατάσταση περιοχών κατεστραμμένου σκυροδέματος σε κολώνες, δοκάρια και πλάκες, λόγω οξείδωσης των ράβδων οπλισμού τους.
    • Την αποκατάσταση ακμών, γέμισμα φωλιών και οπών από ντίζες στήριξης καλουπιών, δημιουργία και φινίρισμα επιφανειών σε στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος
    • Την πλήρωση άκαμπτων αρμών.
    • Την κατασκευή λουκιών και κοιλοτήτων πριν την εφαρμογή στεγανωτικών στρώσεων σε ταράτσες και μπαλκόνια.
    • Την αγκύρωση-στήριξη μεταλλικών κάγκελων σε μπαλκόνια και βεράντες.
    • Την αποκατάσταση τοιχοποιίας που έχει αποσυνδεθεί από τον φέροντα οργανισμό
    • Την αύξηση της επικάλυψης σε στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το RP4200, το ινοπλισμένο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα κατηγορίας R2 της Finomix

Το συγκεκριμένο ινοπλισμένο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα είναι ρητινούχο, τροποποιημένο με πυριτική παιπάλη, συνθετικές ίνες και ειδικά πρόσθετα. Είναι κατάλληλο για μη-δομικές επισκευές σκυροδέματος, καθώς και για επισκευή, επίχριση και αρμολόγηση τοιχοποιίας.  Είναι επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα κατηγορίας κατηγορίας PCC R2, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 1504-3 και επίσης τσιμεντοκονίαμα γενικής χρήσης κατηγορίας GP CSIV, W2 σύμφωνα με το ΕΝ 998-1.

Το ινοπλισμένο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα RP4200 κατηγορίας R4 της Finomix παρουσιάζει μηχανικές αντοχές και μέτρο ελαστικότητας συμβατά με το σκυρόδεμα χαμηλής κατηγορίας αντοχών και την τοιχοποιία, πολύ καλή διαστασιολογική σταθερότητα καθώς και ισχυρή πρόσφυση σε συμβατικά υποστρώματα (σκυρόδεμα, τούβλο, πέτρα κλπ.). Χάρη στην ισχυρή θιξοτροπική του συμπεριφορά μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλα πάχη (έως 5cm) σε μια στρώση, ενώ παρέχει πολύ καλό φινίρισμα της τελικής επιφάνειας.

Είναι κατάλληλο για να εφαρμόζεται στις παρακάτω περιπτώσεις:

    • Την αποκατάσταση επιφανειών σκυροδέματος σε μη-δομικές εφαρμογές.
    • Την καθολική ενίσχυση της φέρουσας τοιχοποιίας.
    • Την αποκατάσταση αποδιοργανωμένης τοιχοποιίας με γέμισμα ρωγμών και την επανασύνδεση τοιχοποιίας με τον φέροντα οργανισμό.
    • Την κατασκευή και αρμολόγηση τοιχοποιίας.
    • Τα γεμίσματα φωλιών και την επιδιόρθωση ατελειών σε μη-δομικές εφαρμογές.
    • Τη δημιουργία κοίλων λουκιών πριν από εφαρμογές στεγάνωσης.
    • Την αύξηση της επικάλυψης σε στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το RP4300 stucco-rep, το ρητινούχο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα κατηγορίας R2 της Finomix

Το συγκεκριμένο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα είναι ενός συστατικού, και είναι ενισχυμένο με μικρο-ίνες και πολυμερείς ρητίνες, για την εξομάλυνση, επιδιόρθωση και τη σφράγιση πόρων σε επιφάνειες σκυροδέματος. Είναι επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα κατηγορίας R2 για μη-δομικές επισκευές στοιχείων σκυροδέματος, βάσει του προτύπου ΕΝ 1504-3.

Το επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα RP4300 stuccorep κατηγορίας R2 της Finomix παρουσιάζει εξαιρετική πρόσφυση με τις συνήθεις δομικές επιφάνειες (σκυρόδεμα, επιχρίσματα κλπ.) και μεγάλη αντοχή στην υγρασία. Χάρη στην εξαιρετική θιξοτροπική του εργασιμότητα μπορεί να καλύψει ατέλειες πάχους έως 5mm σε μία στρώση χωρίς να κρεμάει και να ρηγματώνει, παρέχοντας εξαιρετικό φινίρισμα της τελικής επιφάνειας.

Είναι κατάλληλο για να εφαρμόζεται στις παρακάτω περιπτώσεις:

    • Την επιδιόρθωση και το σπατουλάρισμα στοιχείων εμφανούς σκυροδέματος.
    • Την σφράγιση τριχοειδών ρωγμών και πόρων σε επιφάνειες σκυροδέματος.
    • Την επιδιόρθωση επιφανειακών κατασκευαστικών ατελειών σε επιφάνειες σκυροδέματος.
    • Το φινίρισμα επιφανειών σκυροδέματος μετά την εφαρμογή επισκευαστικών κονιαμάτων.

Επιπλέον, είναι κατάλληλο να εφαρμοστεί και σε επιφάνειες όπως γυψοσανίδα, τσιμεντοσανίδα, ινοσανίδα, πορομπετόν κλπ

 

Αναλυτικές πληροφορίες για το RP4800 gunite, το εκτοξευόμενο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα κατηγορίας R3 της Finomix

Το συγκεκριμένο εκτοξευόμενο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα είναι υψηλών αντοχών, κατάλληλο για δομικές επισκευές σκυροδέματος. Είναι τσιμεντοκονίαμα ενός συστατικού, ενισχυμένο με πυριτική παιπάλη, για την επισκευή και ενίσχυση των κατασκευών με τη μέθοδο της ξηρής ή υγρής εκτόξευσης, και μπορεί να μειώσει έως και 60% το ανακλώμενο κλάσμα κατά την εκτόξευση.

Το εκτοξευόμενο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα RP4800 gunite της Finomix είναι κατηγορίας R3 για δομικές επισκευές κατασκευών από  σκυρόδεμα, βάσει του προτύπου ΕΝ 1504-3. Επίσης ικανοποιεί τις απαιτήσεις σχεδιασμού της Ελληνικής Τεχνικής Προδιαγραφής ΕΛΟΤ ΤΠ 1501-14-01-14-00 για την ενίσχυση/αποκατάσταση κατασκευών από σκυρόδεμα με μανδύα εκτοξευόμενου σκυροδέματος και της EFNARC – European Specification for Sprayed Concrete, ως εκτοξευόμενο σκυρόδεμα κατηγορίας C 32/40. Παράγεται σε δύο τύπους: με μέγιστη διάμετρο αδρανών 4mm και 8mm.

Είναι κατάλληλο για την επισκευή μεγάλων όγκων σε κατασκευές οπλισμένου σκυροδέματος, και την ενίσχυση-αποκατάσταση στατικής επάρκειας των κατασκευών με τη μέθοδο του εκτοξευόμενου μανδύα.

 

Οδηγίες Εφαρμογής των ινοπλισμένων επισκευαστικών τσιμεντοκονιαμάτων κατηγορίας R4, R3 και R2 της Finomix

    • Αφαιρέστε αποσαθρωμένα ή χαλαρά τμήματα μέχρι να βρείτε σταθερό υγιές υπόστρωμα.
    • Καθαρίστε με αμμοβολή το σκυρόδεμα και τον οπλισμό από τυχόν λάδια, σκουριές, υπολείμματα τσιμέντου, χρώματα κλπ. Είναι σημαντικό ο οπλισμός να καθαριστεί ομοιόμορφα περιμετρικά από τη σκουριά μέχρι βαθμού Sa 2½, σύμφωνα με το ISO 8501-1.
    • Πριν την εφαρμογή του επισκευαστικού τσιμεντοκονιάματος το υπόστρωμα πρέπει απαραιτήτως να διαβρέχεται μέχρι κορεσμού. Αφήστε το πλεονάζον νερό της επιφάνειας να εξατμιστεί ή απομακρύνετέ το με αέρα υπό πίεση.
    • Το περιεχόμενο του σάκου προστίθεται στην κατάλληλη ποσότητα καθαρού νερού υπό συνεχή ανάδευση για τουλάχιστον 3 λεπτά, έως ότου δημιουργηθεί μια ομοιογενής μάζα με την επιθυμητή συνεκτικότητα. Για την ανάμειξη χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό αναδευτήρα χειρός σε χαμηλές στροφές (~300 σ.α.λ.). Αποφεύγετε την ανάμειξη με το χέρι καθώς απαιτεί μεγαλύτερη ποσότητα νερού με αρνητικές συνέπειες για τις τελικές επιδόσεις του προϊόντος, όπως οι μηχανικές αντοχές και η συρρίκνωση.
    • Το επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα εφαρμόζεται με μυστρί (πατητά) ή με κατάλληλη μηχανή εκτόξευσης σε στρώσεις πάχους που ορίζονται από το είδος του. Εφαρμόζεται αρχικά μια πρώτη λεπτή στρώση σε όλη την επισκευαζόμενη περιοχή (αστάρωμα) πιέζοντας και γεμίζοντας πόρους και οπές. Στη συνέχεια εφαρμόζεται το επισκευαστικό υλικό πιέζοντας σταθερά και συμπυκνώνοντας τη στρώση του.
    • Όταν πραγματοποιείται εφαρμογή σε διαδοχικές στρώσεις, η επιφάνεια πρέπει να αγριεύεται προκειμένου να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή πρόσφυση. Η επόμενη στρώση θα πρέπει να εφαρμοστεί προτού ολοκληρωθεί η πήξη της προηγούμενης, δηλαδή περίπου 2-3 ώρες (23°C) μετά την εφαρμογή της.
    • Η τελική επιφάνεια πρέπει να προστατεύεται αμέσως μετά την επισκευή από τις καιρικές συνθήκες και να διατηρείται η υγρασία της για 48 ώρες.

Συμβουλευτείτε το φύλλο τεχνικών οδηγιών του προϊόντος για περισσότερες πληροφορίες

Συστάσεις για τα ινοπλισμένα επισκευαστικά τσιμεντοκονιάματα κατηγορίας R4, R3 και R2 της Finomix

    • Η θερμοκρασία κατά την εφαρμογή πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ +5°C και +35°C.
    • Μην προσθέτετε τσιμέντο, αδρανή ή άλλα πρόσμικτα στο επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα.
    • Μην αναμειγνύεται το προϊόν με βρώμικο ή αλμυρό νερό.
    • Μην προσθέτετε νερό πάνω από τη συνιστώμενη δοσολογία.
    • Αποφεύγετε την εφαρμογή υπό άμεση ηλιακή ακτινοβολία ή σε περίπτωση ισχυρών ανέμων.
    • Αποφεύγετε να εφαρμόσετε όταν αναμένονται συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών ή παγετού κατά τις πρώτες 24 ώρες από την εφαρμογή.
    • Μην προσθέτετε νερό όταν το μίγμα έχει αρχίσει να πήζει.
    • Μετά την εφαρμογή η φρέσκια επιφάνεια θα πρέπει να προφυλάσσεται από τη γρήγορη εξάτμιση του νερού.
    • Προστατέψτε το νωπό τσιμεντοκονίαμα από τη βροχή και τον παγετό κατά την ωρίμανση.

Συμβουλευτείτε το φύλλο τεχνικών οδηγιών του προϊόντος για περισσότερες πληροφορίες

Προφυλάξεις κατά τη χρήση των ινοπλισμένων επισκευαστικών τσιμεντοκονιαμάτων κατηγορίας R4, R3 και R2 της Finomix

    • Το επισκευαστικό τσιμεντοκονίαμα περιέχει τσιμέντο το οποίο δρα αλκαλικά με το νερό και τον ιδρώτα και μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες ή ερεθισμούς.
    • Φοράτε πάντοτε κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό για τα μάτια και το δέρμα (προστατευτικά ρούχα, γάντια και γυαλιά).
    • Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα, ξεπλύνετε με καθαρό νερό.
    • Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, ξεπλύνετε με καθαρό νερό και αναζητήστε άμεσα ιατρική συμβουλή.
    • Συμβουλευτείτε το Δελτίο Δεδομένων Ασφάλειας Προϊόντος για οδηγίες σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας.
    • ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.

 

Νομική Σημείωση

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι συστάσεις ως προς τη χρήση και εφαρμογή των ινοπλισμένων επισκευαστικών τσιμεντοκονιαμάτων κατηγορίας R4, R3 και R2 της Finomix βασίζονται στη μακροχρόνια τεχνογνωσία και εμπειρία της εταιρείας ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε. (FINOMIX) για τα προϊόντα της. Οι παραπάνω πληροφορίες θα πρέπει να θεωρούνται ενδεικτικές και επανεξετάζονται μέσω της μακροχρόνιας εφαρμογής. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να εξετάζεται η καταλληλότητα του προϊόντος για τη συγκεκριμένη χρήση.

Λόγω της αδυναμίας άμεσου ελέγχου από την εταιρεία ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε. (FINOMIX) των συνθηκών που επικρατούν στο εργοτάξιο αλλά και της διαδικασίας εφαρμογής του προϊόντος, ο χρήστης φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τυχόν επιπτώσεις από τη χρήση των ινοπλισμένων επισκευαστικών τσιμεντοκονιαμάτων κατηγορίας R4, R3 και R2 της Finomix. H εταιρεία ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε. (FINOMIX) έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει τις ιδιότητες των προϊόντων της χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.