Πιστοποιημένα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης (Θερμοπρόσοψης)

Τα Πιστοποιημένα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης (Θερμοπρόσοψης) σας παρέχουν την εγγύηση και τη σιγουριά ότι μπορούν να σας προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη από την ενσωμάτωσή τους.

 

Τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (θερμοπρόσοψης) αποτελούν μια από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε. Αφενός, με την εγκατάστασή τους μπορείτε να μειώσετε δραστικά τα κόστη ψύξης ή θέρμανσης της κατοικίας ή του κτιρίου σας. Και αφετέρου να αυξήσετε σημαντικά την αξία του, τόσο από πλευράς ενοικίασης, όσο και μελλοντικής μεταπώλησης.

Τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης Finoclima αντιπροσωπεύουν την πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής που εφαρμόζουμε σε όλα τα προϊόντα μας, την οποία και φροντίζουμε να πιστοποιούμε με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά στάνταρ. Με αυτόν τον τρόπο είστε σίγουροι ότι όλες οι λύσεις εξωτερικής θερμομόνωσης που προτείνουμε θα (υπερ)καλύψουν τις εκάστοτε απαιτήσεις σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Ποια είναι τα οφέλη των Συστημάτων Εξωτερικής Θερμομόνωσης και γιατί η πιστοποίησή τους είναι σημαντική

Τα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης (External Thermal Insulation Composite Systems) αποτελούν ολοκληρωμένες λύσεις για την εξωτερική θερμομόνωση των κτιρίων που μπορούν να οδηγήσουν σε ενεργειακή εξοικονόμηση της τάξης του 30% μέσω της ελαχιστοποίησης των απωλειών της κατασκευής.

Στην Ε.Ε. η μέση κατανάλωση ενέργειας από τα κτίρια αγγίζει το 40-45% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας, με το 60% αυτής να αφορά στην ψύξη και θέρμανση. Επομένως, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενεργειακά αποδοτικότερων κτιρίων, μέσω της σωστής εξωτερικής θερμομόνωσης, μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Με τη σειρά της, η μείωση της κατανάλωσης οδηγεί στον δραστικό περιορισμό των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Για τον λόγο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντική η πιστοποίηση των  συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης (θερμοπρόσοψης), προκειμένου αυτά να μπορούν να επιτυγχάνουν στο μέγιστο βαθμό την μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας

Τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης της Finoclima πληρούν τις προδιαγραφές του EOTA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τεχνικής Αξιολόγησης – European Organization for Technical Assessment), έχουν δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας ETAG 004 (European Technical Approval Guideline) και έχουν λάβει Ευρωπαϊκή Τεχνική Πιστοποίηση ΕΤΑ (European Technical Approval) με αριθμούς 20/0175 (EPS), 20/0174 (MW) και 15/0720 (MINERAL).

Πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης - θερμοπρόσοψης

Τα συστήματα που λαμβάνουν την παραπάνω Ευρωπαϊκή Τεχνική Πιστοποίηση και εφόσον εφαρμόζονται από πιστοποιημένους εφαρμοστές, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τους κατασκευαστές και τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, διασφαλίζουν αξιόπιστη απόδοση για τουλάχιστον 20 χρόνια παρέχοντας μεγάλα πλεονεκτήματα στις κατασκευές όπου αυτά εφαρμόζονται, όπως:

    • θερμομόνωση
    • στεγανοποίηση
    • διαπνοή
    • μηχανικές αντοχές
    • πυροπροστασία

Συμπερασματικά, η ενσωμάτωση πιστοποιημένων συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης (θερμοπρόσοψης) στις κατασκευές έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Τα πλεονεκτήματα των Πιστοποιημένων Συστημάτων Εξωτερικής Θερμομόνωσης (Θερμοπρόσοψης) Finoclima

Τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης Finoclima καλύπτουν πλήρως όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στα κτίρια και την ενεργειακή αναβάθμισή τους έως και 60%.

Η ενσωμάτωση των συστημάτων Finoclima προσφέρει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα στο σπίτι και το κτίριο σας, όπως:

    1. Εξοικονομούν ενέργεια σε θέρμανση και ψύξη, καθώς συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της ανταλλαγής θερμότητας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να διατηρείται σταθερό το κλίμα στο εσωτερικό του κτιρίου χειμώνα – καλοκαίρι.
    2. Εκμεταλλεύονται τη θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων που βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου. Η ενέργεια που αποθηκεύεται στα δομικά στοιχεία αποδίδεται διαρκώς στον χώρο διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
    3. Τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης Finoclima περιορίζουν αποτελεσματικά τις θερμογέφυρες, καθώς καλύπτονται ενιαία όλα τα εξωτερικά δομικά στοιχεία. Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται εξοικονόμηση ενέργειας έως και 30% σε σχέση με τον συμβατικό τρόπο μόνωσης.
    4. Αποφεύγεται η εμφάνιση υγρασίας και ο σχηματισμός μούχλας, καθώς η θερμοκρασία των τοίχων και των λοιπών επιφανειών διατηρείται σε υψηλότερα επίπεδα.
    5. Η άριστη διαπνοή των συστημάτων αποτρέπει την εμφάνιση συμπυκνωμάτων υδρατμών επάνω στα δομικά στοιχεία.
    6. Τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης Finoclima προστατεύουν τα δομικά στοιχεία από καταπονήσεις λόγω υγρασίας και θερμοκρασιακών μεταβολών. Επιπλέον, μειώνεται η πιθανότητα για τα στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος να υποστούν ενανθράκωση από την επίδραση του CO2 και κατ’ επέκταση απομακρύνεται ο κίνδυνος διάβρωσης των οπλισμών. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται τελικά ο μέσος χρόνος ζωής των κατασκευών.
    7. Αναβαθμίζεται αισθητικά η όψη του κτιρίου. Υπάρχει η δυνατότητα τήρησης του αρχικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού με κάθε λεπτομέρεια, σε περιπτώσεις αναπαλαίωσης ιστορικών κτισμάτων. Παρέχεται πλήρης ελευθερία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των όψεων.
    8. Μειώνεται το κόστος συντήρησης των κτιρίων. Σημαντικό για τον σκοπό αυτό είναι να τηρούνται οι προδιαγραφές εφαρμογής των συστημάτων.
    9. Τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης Finoclima συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος. Χάρη στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης βοηθά να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως και 50%.
    10. Αυξάνεται η εμπορική αξία του ακινήτου σας. Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, για κάθε εμπορική πράξη του ακινήτου απαιτείται ενεργειακό πιστοποιητικό το οποίο επηρεάζει άμεσα την αξία του.

Όλα τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης Finoclima έχουν Ευρωπαϊκή Τεχνική Πιστοποίηση (αριθ. ETA 15/0720, 20/0174 & 20/0175) σύμφωνα με την οδηγία ETAG 004. 

 

Πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης - θερμοπρόσοψης

Τα είδη των Πιστοποιημένων Συστημάτων Εξωτερικής Θερμομόνωσης Finoclima

Finoclima EPS με θερμομονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης & οργανικά επιχρίσματα

Είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο πιστοποιημένο σύστημα και αποτελεί μια αποδοτική, ασφαλή και διαχρονικά αξιόπιστη λύση για τη θερμομόνωση των όψεων των κτιρίων. Η διογκωμένη πολυστερίνη είναι το πιο διαδεδομένο θερμομονωτικό υλικό για συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης παγκοσμίως, και χαρακτηρίζεται από χαμηλό βάρος, υψηλή διαπνοή σε σχέση με τα υπόλοιπα αφρώδη θερμομονωτικά υλικά, ελαστικότητα και κορυφαία θερμομόνωση, ιδιαίτερα στην περίπτωση της γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης EPS (λ=0,031 W/m•K).

Finoclima MW με θερμομονωτικές πλάκες πετροβάμβακα & οργανικά επιχρίσματα

To πιστοποιημένο αυτό σύστημα χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις πυροπροστασίας για την όψη του κτιρίου. Οι ειδικές για συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης πλάκες πετροβάμβακα υψηλής πυκνότητας, σε συνδυασμό με τα υψηλής ποιότητας οργανικά και ανόργανα επιχρίσματα και τις κόλλες FINOMIX, επιτυγχάνουν κλάση αντίστασης στη φωτιά A2, s1, d0, και εγγυώνται κορυφαία πυροπροστασία. Οι θερμομονωτικές πλάκες πετροβάμβακα προσφέρουν, πέραν της πυροπροστασίας, υψηλή απόδοση σε θερμομόνωση (λ=0,035 W/m•K), ηχομόνωση και υψηλή διαπνοή που ευνοεί τη διάχυση των υδρατμών στο εσωτερικό των κτιρίων, ιδιαίτερα σε κτίρια με υψηλές απαιτήσεις όπως αθλητικά κέντρα, εστιατόρια, spa κλπ.

Finoclima MINERAL με θερμομονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης & ανόργανα επιχρίσματα

To πιστοποιημένο αυτό σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης (θερμοπρόσοψης) προσφέρει μια οικονομική και αξιόπιστη λύση για τη θερμομόνωση των όψεων του κτιρίου. Τα ανόργανα επιχρίσματα του συστήματος αυτού χαρακτηρίζονται από εξαιρετικές ιδιότητες διαπνοής, παρέχουν υψηλή αντοχή σε κρούση και ρωγμές, και πολύ μεγάλη ανθεκτικότητα σε έντονα διαβρωτικές συνθήκες όπως είναι το παραθαλάσσιο περιβάλλον. Το σύστημα MINERAL προσφέρει τα οφέλη της εξωτερικής θερμομόνωσης με διογκωμένη πολυστερίνη και με τα ανόργανα επιχρίσματα FINOMIX προσδίδει παραδοσιακή αισθητική στις όψεις του κτιρίου.

Η πιστοποίηση ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης (θερμοπρόσοψης) με βάση τα Ευρωπαϊκά στάνταρ, αποτελεί εγγύηση ότι με την ενσωμάτωσή του θα απολαμβάνετε στο μέγιστο βαθμό και για πολλά χρόνια όλα όσα αυτό σας προσφέρει. Και χάρη στα μαζικά πλεονεκτήματα τους, τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης Finoclima αποτελούν την ιδανική λύση για την κατοικία ή το κτίριο σας.