Υβριδικό πολυουρεθανικό στεγανωτικό

Τα υβριδικά στεγανωτικά αξιοποιούν τη συνδυασμένη δύναμη του ακρυλικού και της πολυουρεθάνης για να επιτύχουν το υψηλότερο επίπεδο στεγάνωσης.

 

επαλειφόμενα υβριδικά στεγανωτικά αποτελούν σήμερα την καλύτερη λύση γενικής χρήσης για να στεγανοποιήσετε την επιφάνεια που θέλετε. Ο συνδυασμός ακρυλικού και πολυουρεθάνης αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα και των δύο, προσφέροντας ένα ανώτερο προϊόν στεγάνωσης.

Το υβριδικό πολυουρεθανικό στεγανωτικό hydroflex-hybrid pu της Finomix αξιοποιεί αυτήν ακριβώς την υβριδική τεχνολογία στεγάνωσης που συνδυάζει τα δυνατά σημεία του ακρυλικού και της πολυουρεθάνης για να πετύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ειδικά τα υβριδικά στεγανωτικά νέας γενιάς διαθέτουν κορυφαία χαρακτηριστικά, που τα καθιστούν την πιο κατάλληλη επιλογή για τις περισσότερες περιπτώσεις στεγάνωσης σήμερα.

Τα επαλειφόμενα υβριδικά στεγανωτικά προσφέρουν εξαιρετική στεγανότητα, ενώ παράλληλα είναι και ιδιαίτερα απλά στην εφαρμογή τους, καθώς σκληραίνουν και αποκτούν βατότητα γρήγορα. Παράλληλα, προσφέρουν και μεγάλη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία στην επιφάνεια όπου επενδύονται.

 

Τα βασικά στοιχεία του επαλειφόμενου υβριδικού πολυουρεθανικού στεγανωτικού hydroflex-hybrid pu της Finomix

Το hydroflex-hybrid pu είναι υψηλής ποιότητας, ελαστομερής επαλειφόμενη στεγανωτική μεμβράνη. Αποτελείται από νέας γενιάς υβριδικές πολυουρεθανικές/ακρυλικές ρητίνες σε αναλογία 50/50, οι οποίες πολυμερίζονται ταχύτατα σχηματίζοντας μια πολύ ελαστική μεμβράνη χωρίς αρμούς και ενώσεις, απόλυτα στεγανή και ανθεκτική στην ηλιακή ακτινοβολία, τα λιμνάζοντα νερά και τους διαβρωτικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Δεν περιέχει οργανικούς διαλύτες.

Το υβριδικό στεγανωτικό hydroflex-hybrid pu χρησιμοποιείται για την καθολική στεγάνωση ταρατσών, δωμάτων, μπαλκονιών, αλλά και δύσκολων σημείων όπως γωνίες, ακμές, αρμοί μεταξύ διαφορετικών υλικών ή τη στεγάνωση ρωγμών σε δώματα. Χρησιμοποιείται επίσης για τη μόνωση κάτω από πλακάκια σε υγρούς χώρους. Χάρη στην υψηλή ανακλαστικότητα της ηλιακής ακτινοβολίας, το στεγανωτικό μπορεί να εφαρμοστεί και ως ψυχρή βαφή ταρατσών μειώνοντας το κόστος ψύξης κατά τους θερινούς μήνες.

 

Ιδιότητες του επαλειφόμενου υβριδικού στεγανωτικού hydroflex-hybrid pu της Finomix

    • Πολύ ελαστική μεμβράνη χωρίς αρμούς και ενώσεις, η οποία διατηρεί την ελαστικότητά της σε θερμοκρασίες από -20°C έως +80°C.
    • Μεγάλη αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία.
    • Εξαιρετική αντοχή στα λιμνάζοντα νερά και τον παγετό.
    • Εξαιρετική αντοχή στον χρόνο (έως και 10 χρόνια) με χρήση του ειδικού πολυεστερικού οπλισμού.
    • Προσφύεται άριστα στις παλιές μονωτικές στρώσεις και σε υποστρώματα όπως σκυρόδεμα, μέταλλο, ξύλο.
    • Υψηλή ανακλαστική ικανότητα.
    • Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, μέσω της μείωσης της επιφανειακής θερμοκρασίας του δώματος.
    • Καλύπτει πλήρως τριχοειδείς ρωγμές.
    • Φιλικό προς το περιβάλλον καθώς έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ΠΟΕ, σύμφωνα με την Οδηγία 2004/42/ΕΚ.

 

Οδηγίες εφαρμογής του υβριδικού πολυουρεθανικού στεγανωτικού hydroflex-hybrid pu

    • Το υπόστρωμα πρέπει να είναι καθαρό, απαλλαγμένο από σκόνες, λάδια, σαθρά υλικά κλπ.
    • Σε περίπτωση που υπάρχουν έντονες ρωγμές στο σκυρόδεμα, αυτές θα πρέπει πρώτα να επισκευάζονται.
    • Ακολουθεί η επάλειψη της επιφάνειας με το ειδικό αστάρι hydro-primer ή acrylic primer και αφήνεται να στεγνώσει.
    • Στη συνέχεια εφαρμόζεται το υβριδικό στεγανωτικό hydroflex-hybrid pu με βούρτσα ή ρολό, σε δύο ή τρεις στρώσεις. Η δεύτερη στρώση εφαρμόζεται σταυρωτά και όταν η πρώτη έχει στεγνώσει περίπου μετά από 16-24 ώρες.
    • Σε περιπτώσεις πυκνών, πολλαπλών ρωγμών θα πρέπει να γίνεται καθολική ενίσχυση της μεμβράνης του hydroflex-hybrid pu με πολυεστερικό ύφασμα οπλισμού (50g/m2). Οι διαδοχικές λωρίδες πολυεστερικού οπλισμού θα πρέπει να αλληλοεπικαλύπτονται κατά 10cm. Ο πολυεστερικός οπλισμός εγκιβωτίζεται στη νωπή πρώτη στρώση και στη συνέχεια ακολουθούν άλλες δύο διαδοχικές στρώσεις.
    • Σε περιπτώσεις τοπικής στεγάνωσης ρωγμών, ενώσεων διαφορετικών υλικών και γωνιών, συνιστάται η ενίσχυση της μεμβράνης του hydroflex-hybrid pu με λωρίδα πολυεστερικού υφάσματος οπλισμού (50g/m2) πλάτους 10cm. Η ταινία τοποθετείται μέσα στη νωπή πρώτη στρώση του hydroflex-hybrid pu και στη συνέχεια εφαρμόζονται άλλες δύο στρώσεις, διαδοχικά, κατά μήκος των ρωγμών.

 

Συστάσεις και προφυλάξεις κατά τη χρήση του υβριδικού στεγανωτικού hydroflex-hybrid pu

    • Η θερμοκρασία κατά την εφαρμογή πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ +5ºC και +35ºC. Χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν την ωρίμανση, ενώ υψηλές θερμοκρασίες την επιταχύνουν.
    • Αποφεύγετε την εφαρμογή του υβριδικού στεγανωτικού σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας (>70%).
    • Αποφεύγετε τη χρήση του υβριδικού στεγανωτικού όταν αναμένεται βροχή ή παγετός εντός των επόμενων 48 ωρών.
    • Το hydro-primer πρέπει να έχει στεγνώσει πλήρως πριν την εφαρμογή των στεγανωτικών στρώσεων.
    • Το hydroflex-hybrid pu δεν είναι επικίνδυνο σύμφωνα με τον κανονισμό 1907/2006/ΕΕ (REACH) και τις τροποποιήσεις του.
    • Συνιστάται να φοράτε πάντοτε κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό για τα μάτια και το δέρμα (προστατευτικά ρούχα, γάντια και γυαλιά).
    • Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα ξεπλύνετε με καθαρό νερό.
    • Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια ξεπλύνετε με άφθονο καθαρό νερό και αναζητήστε άμεσα ιατρική συμβουλή.
    • Για περαιτέρω πληροφορίες ασφαλούς χρήσης παρακαλούμε συμβουλευτείτε το Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας του προϊόντος.
    • Το hydroflex-hybrid pu είναι προϊόν για επαγγελματική χρήση. Κρατήστε το μακριά από παιδιά.

 

Το επαλειφόμενο πολυουρεθανικό στεγανωτικό hydroflex-pu της Finomix

Για όσους προτιμούν την χρήση ενός πολυουρεθανικού στεγανωτικού ενός συστατικού, υπάρχει το στεγανωτικό hydroflex-pu της Finomix. Το  hydroflex-pu είναι μία ελαστική, στεγανωτική μεμβράνη πολυουρεθανικής βάσης που χρησιμοποιείται για μακροχρόνια στεγάνωση σε οριζόντιες επιφάνειες.

Λόγω της πολυουρεθανικής του τεχνολογίας, δίνει λύσεις σε προβλήματα στεγάνωσης όπου οι υπόλοιπες μέθοδοι αποτυγχάνουν, όπως σε επιφάνειες με στάσιμα νερά και πάγους. Το στεγανωτικό πολυμερίζεται με την υγρασία του υπεδάφους και του αέρα.

Το hydroflex-pu είναι κατάλληλο για την στεγάνωση ταρατσών, δωμάτων,  μπαλκονιών και βεραντών, για την στεγάνωση κάτω από πλακόστρωση σε μπαλκόνια, μπάνια, κουζίνες, πισίνες κλπ., για την προστασία του θερμομονωτικού αφρού πολυουρεθάνης, την στεγάνωση ζαρντινιέρων και παρτεριών, και την στεγάνωση και προστασία κατασκευών από σκυρόδεμα όπως γέφυρες, σήραγγες κλπ.

Στη μεγάλη οικογένεια στεγανωτικών της Finomix, τα κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης που δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα είναι το επαλειφόμενο υβριδικό στεγανωτικό  hydroflex-hybrid pu και το πολυουρεθανικό στεγανωτικό hydroflex-pu. Ειδικά το πρώτο, καθώς συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τις ιδιότητες της πολυουρεθάνης με το ακρυλικό, αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στεγάνωσης για τις περισσότερες περιπτώσεις, και ένα από τα κορυφαία υβριδικά στεγανωτικά της αγοράς.